• Veilige en verzekerde verzending
  • Kortingscodes via account
  • Exclusieve en ecologische merken

4.8Out of 132 Reviews

HIP HOI - 06 / Feb / 2021

Spiegelen en scannen van emoties tijdens borstvoeding

Spiegelen en scannen van emoties tijdens borstvoeding
(Borst)voeding en hechting

 
 

Voeding geven aan je kleintje is niet alleen vertederend en hartverwarmend, maar versterkt de band met je kindje. Tijdens voedingsmomenten is het lichaamscontact intenser en maak je van dichtbij oogcontact. 

Je kleintje ontdekt zo je verschillende gezichtsexpressies en de daarbij horende emoties. Tijdens de eerste levensmaanden neemt je kleintje allerlei signalen op en zal hij of zij deze spiegelen dankzij spiegelneuronen. 

Vergelijk het een beetje met geeuwen: als anderen geeuwen heb je een onhoudbare drang om zelf te geeuwen. Ik durf wedden dat het lezen van deze woorden al zo'n effect met zich meebrengt. Of als je anderen luidbundig en onophoudelijk hoort lachen, er spontaan een glimlach op je gezicht verschijnt. 

Op dezelfde manier zal je kindje je emoties scannen en spiegelen. Het fijne hieraan: je kan hier zelf sturing aan geven. Straal je rust uit op een moment waarop je baby gespannen is, dan zal je baby langzamerhand de rust terugvinden. 

Er zijn uiteraard altijd andere (medische) problemen die aan de basis kunnen liggen van de onrust bij je baby, zoals verborgen reflux, (koe)melk allergie, positie van het bedje, hoeveelheid van de voeding, kamertemperatuur... . Hiervoor verwijzen we graag naar de experts ter zake. 

 

 
 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplicht veld

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Spiegelen en scannen van emoties tijdens borstvoeding
    06 / Feb / 2021

    HIP HOI - 06 / Feb / 2021

    Spiegelen en scannen van emoties tijdens borstvoeding

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
/ - Reviews @
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »